Forside / Sovse / Sauce Choron

Sauce Choron

En bearnaise-variant med tomatpuré. Elegant og farverig til fisk og kød.

Sværhedsgrad:svær
⏱️ Forberedelse: 10 min
🔥 Tilberedning: 15 min
🌍 Oprindelse: Frankrig

🥘 Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 200 g smør
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk hvid vin
  • 2 skalotteløg, finthakkede
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk frisk estragon, hakket
  • Salt og peber

👨‍🍳 Fremgangsmåde

  1. 1

    Lav en bearnaise som normalt (reducer vin og eddike med skalotteløg).

  2. 2

    Si reduktionen og lad køle lidt.

  3. 3

    Pisk æggeblommer med reduktion i vandbad.

  4. 4

    Tilsæt smeltet smør gradvist.

  5. 5

    Når sovsen er tyk, rør tomatpuré i.

  6. 6

    Tilsæt estragon og smag til.

  7. 7

    Server straks.

🍽️ Serveringsforslag

  • Tournedos og bøffer
  • Grillet fisk
  • Kalvekød
  • Lam

💡 Tips og Tricks

  • 💡Brug koncentreret tomatpuré for bedste farve
  • 💡Den smukke orange farve gør den perfekt til fine anretninger
  • 💡Alle bearnaise-tips gælder også her

🔗 Relaterede Sovse