🍲 Alle Sovse
Udforsk vores samling af 63 klassiske sovse med detaljerede opskrifter.
Bearnaise
sværEn klassisk fransk smørsovs med estragon og skalotteløg. Perfekt til bøffer og grillmad.
Hollandaise
sværEn rig og cremet smørsovs med citronsaft. Klassisk til eggs benedict og asparges.
Bechamel
letEn grundlæggende hvid sovs lavet af smør, mel og mælk. Basis for mange andre sovse.
Klassisk Tomatsovs
letEn italiensk tomatsovs med hvidløg, løg og friske krydderurter. Perfekt til pasta.
Persillesovs
letEn klassisk dansk hvid sovs med frisk persille. Traditionelt til kogt fisk.
Pebersovs
mellemEn kraftig brun sovs med grønne eller sorte peberkorn. Perfekt til bøffer.
Bolognese
mellemEn rig italiensk kødeller ragù. Traditionelt serveret med tagliatelle.
Champignonsovs
letEn cremet sovs med friske champignoner. Perfekt til kød og pasta.
Remoulade
letEn dansk klassiker med karrygul farve. Essentiel til frikadeller og hotdogs.
Tzatziki
letEn græsk yoghurtsovs med agurk, hvidløg og dild. Frisk og sund.
Velouté
mellemEn af de fem grundsovse - en lys sovs baseret på fond og roux. Basis for mange andre sovse.
Espagnole (Brun Grundsovs)
sværEn af de fem grundsovse - en mørk brun sovs baseret på brun fond og roux.
Mayonnaise
mellemEn cremet emulsion af æg og olie. Grundlaget for mange kolde sovse.
Demi-Glace
sværEn intensiv, koncentreret brun sovs lavet af espagnole og fond. Det professionelle køkkens hemmelighed.
Aioli
mellemEn provencalsk hvidløgsmayonnaise. Kraftig og aromatisk.
Sauce Vierge
letEn provencalsk råtomatsovs med olivenolie, basilikum og citron. Let og frisk.
Sauce Chasseur (Jægersovs)
mellemEn klassisk fransk svampesovs med tomat, hvidvin og estragon.
Mornay (Ostesovs)
letEn bechamel med ost. Perfekt til gratiner og pasta.
Sauce Robert
mellemEn pikantsovs med løg, sennep og eddike. Klassisk til svinekød.
Sauce Bordelaise
sværEn elegant rødvinssovs med knoglemarv. Klassisk til rødt kød.
Tartarsovs
letEn cremet mayonnaise-baseret sovs med pickles, kapers og urter. Klassisk til fisk.
Carbonara Sovs
mellemEn cremet italiensk pastasovs med æg, guanciale og pecorino. Autentisk romersk klassiker.
Chimichurri
letEn argentinsk urte-sovs med persille, hvidløg og eddike. Perfekt til grillkød.
Pesto Genovese
letEn klassisk italiensk urte-sovs med basilikum, pinjekerner og parmesan fra Genova.
Sauce Poivrade (Vildt-sovs)
sværEn kraftig fransk vildt-sovs med vin, grøntsager og peber. Klassisk til vildt.
Alfredo Sovs
letEn cremet italiensk pastasovs med smør og parmesan. Enkel elegance.
Sauce Ravigote
letEn klassisk fransk vinaigrette med urter, kapers og skalotteløg. Frisk og pikantsur.
Salsa Verde
letEn italiensk grøn urte-sovs med persille, ansjoser og kapers. Intens og frisk.
Teriyaki Sovs
letEn japansk sød-salt sovs med soja, mirin og sake. Perfekt til marinering og glasering.
Sauce Soubise (Løgsovs)
mellemEn cremet fransk løgsovs baseret på bechamel. Blød og delikat.
Jus (Stegesos)
mellemEn kraftig kødsovs lavet af stegesaft og fond. Grundlaget for mange klassiske sovse.
Sauce Gribiche
letEn klassisk fransk sovs med hårdkogt æg, pickles og urter. Perfekt til koldt kød.
Hoisin Sovs
letEn kinesisk sød-krydret sovs med sojabønner, hvidløg og krydderier. Klassisk til and.
Sauce Choron
sværEn bearnaise-variant med tomatpuré. Elegant og farverig til fisk og kød.
Beurre Blanc
sværEn klassisk fransk smørsovs med vin og skalotteløg. Delikat til fisk.
Nước Chấm
letEn vietnamesisk dipping-sovs med fiskesovs, lime, chili og sukker. Frisk og balanceret.
Sauce Diane
mellemEn cremet pebersovs med cognac og sennep. Klassisk til bøffer.
Romesco
mellemEn spansk nødde-sovs med peberfrugt, tomater og mandler. Rig og røget.
Sauce Maltaise
sværEn hollandaise med blodappelsin. Elegant og frugtig til asparges.
Skordalia
letEn græsk hvidløgs-kartoffelsovs med mandler. Kraftig og cremet.
Sauce Suprême
mellemEn velouté med fløde og champignon. Den ultimative fjerkræsovs.
BBQ Sovs
letEn klassisk amerikansk barbecue-sovs med tomat, røgsmag og krydderier. Perfekt til grillkød.
Sriracha Mayonnaise
letEn krydret fusion-sovs med mayonnaise og sriracha. Perfekt til sushi og burgere.
Ranch Dressing
letEn amerikansk klassiker med buttermilk, urter og hvidløg. USA's mest populære dressing.
Satay Sovs (Jordnøddesovs)
letEn thailandsk/indonesisk jordnøddesovs med kokosmælk og karry. Klassisk til satay spyd.
Thousand Island
letEn cremet amerikansk dressing med mayo, ketchup og pickles. Klassisk til burgere.
Okonomiyaki Sovs
letEn japansk sovs til okonomiyaki (japanske pandekager). Sød, krydret og umami-rig.
Mole Poblano
sværEn kompleks mexicansk sovs med chili, chokolade og krydderier. Mexicos nationalret.
Gremolata
letEn italiensk topping af persille, citron og hvidløg. Frisk og intens til osso buco.
Marinara
letEn hurtig italiensk tomatsovs med hvidløg og basilikum. Napolitansk klassiker.
Chimichurri Roja (Rød)
letEn argentinsk variant med røde peberfrugter. Sødere og mildere end den grønne.
Ponzu
letEn japansk citrus-sojasovs med yuzu eller citrus. Let og forfriskende.
Nam Prik Pao (Thailandsk Chilipasta)
mellemEn thailandsk rød chilipasta med tamarind og rejer. Basis for mange thai-retter.
Gremolata
letEn italiensk urt-topping med persille, citron og hvidløg. Klassisk til ossobuco.
Sauce Bordelaise
sværEn klassisk fransk rødvinssovs med knoglemarv. Perfekt til bøffer.
Salsa Verde
letEn italiensk grøn sovs med urter, kapers og anchovy. Frisk og intens.
Aïoli
mellemEn provencalsk hvidløgsmayonnaise. Kraftig og aromatisk.
Sauce Mornay
mellemEn bechamelsovs med ost - typisk Gruyère og Parmesan. Perfekt til gratiner.
Nước Mắm Chấm (Vietnamesisk Fiskesovs Dip)
letEn vietnamesisk fiskesovs-dressing med sødme og syre. Alsidig dipping sovs.
Sauce Ravigote
letEn fransk vinaigrette med urter, kapers og løg. Frisk til kogt kød.
Romesco
mellemEn katalansk nødde-peber sovs med mandler og tomat. Røget og kompleks.
Salsa Tonnata
letEn italiensk tunfisk-kapers sovs. Klassisk til vitello tonnato.
XO Sauce
sværEn luksuriøs kantonesisk sovs med tørret skaldyr, skinke og chili. Umami-bombe.