Forside / Sovse / Sauce Maltaise

Sauce Maltaise

En hollandaise med blodappelsin. Elegant og frugtig til asparges.

Sværhedsgrad:svær
⏱️ Forberedelse: 10 min
🔥 Tilberedning: 15 min
🌍 Oprindelse: Frankrig

🥘 Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 200 g smør
  • Saft fra 2 blodappelsiner
  • 1 tsk fintrevet blodappelsinskål
  • 1 spsk vand
  • Salt og cayennepeber

👨‍🍳 Fremgangsmåde

  1. 1

    Reducer blodappelsinsaft til ca. 3 spsk.

  2. 2

    Smelt smørret og hold det lunkent.

  3. 3

    Pisk æggeblommer med vand i vandbad.

  4. 4

    Pisk til blandingen er tyk og cremet.

  5. 5

    Tilsæt smørret gradvist.

  6. 6

    Rør appelsinsaft og -skål i.

  7. 7

    Smag til med salt og cayenne.

  8. 8

    Server straks.

🍽️ Serveringsforslag

  • Hvide asparges (klassisk)
  • Grønne asparges
  • Grillet fisk
  • Pocherede æg

💡 Tips og Tricks

  • 💡Brug ægte blodappelsiner for den smukke farve
  • 💡Perfekt til forårsasparges
  • 💡Den lyserøde farve gør den meget fotogen

🔗 Relaterede Sovse