Forside / Sovse / Mornay (Ostesovs)

Mornay (Ostesovs)

En bechamel med ost. Perfekt til gratiner og pasta.

Sværhedsgrad:let
⏱️ Forberedelse: 5 min
🔥 Tilberedning: 15 min
🌍 Oprindelse: Frankrig

🥘 Ingredienser

  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 500 ml mælk
  • 100 g revet ost (gruyère eller parmesan)
  • 1 æggeblomme (valgfri)
  • Muskatnød
  • Salt og peber

👨‍🍳 Fremgangsmåde

  1. 1

    Lav en bechamel: smelt smør, rør mel i, tilsæt mælk gradvist.

  2. 2

    Lad sovsen simre i 10 minutter.

  3. 3

    Fjern fra varmen og rør osten i, til den er smeltet.

  4. 4

    Rør evt. æggeblomme i for ekstra rigdom.

  5. 5

    Smag til med muskatnød, salt og peber.

  6. 6

    Server straks eller brug til gratiner.

🍽️ Serveringsforslag

  • Gratiner og ovnretter
  • Macaroni and cheese
  • Blomkålsgratín
  • Croque monsieur

💡 Tips og Tricks

  • 💡Brug en ost der smelter godt
  • 💡Bland forskellige oste for mere smag
  • 💡Undgå at koge efter osten er tilsat

🔗 Relaterede Sovse