Forside / Sovse / Sauce Soubise (Løgsovs)

Sauce Soubise (Løgsovs)

En cremet fransk løgsovs baseret på bechamel. Blød og delikat.

Sværhedsgrad:mellem
⏱️ Forberedelse: 10 min
🔥 Tilberedning: 30 min
🌍 Oprindelse: Frankrig

🥘 Ingredienser

  • 3 store løg, tyndt skivede
  • 50 g smør
  • 300 ml bechamel
  • 100 ml piskefløde
  • Muskatnød
  • Salt og peber

👨‍🍳 Fremgangsmåde

  1. 1

    Svits løg meget langsomt i smør til de er bløde (ca. 20 min).

  2. 2

    Løgene må ikke tage farve.

  3. 3

    Purér løgene til en glat masse.

  4. 4

    Varm bechamel op i en gryde.

  5. 5

    Rør løgpuréen i bechamelen.

  6. 6

    Tilsæt fløde og lad simre i 5 minutter.

  7. 7

    Smag til med muskatnød, salt og peber.

  8. 8

    Si gennem en fin sigte hvis ønsket.

🍽️ Serveringsforslag

  • Kalvekød
  • Fjerkræ
  • Æg
  • Gratiner

💡 Tips og Tricks

  • 💡Tålmodighed er nøglen - løgene skal svittes meget langsomt
  • 💡Perfekt til elegante anretninger
  • 💡Opkaldt efter Princesse de Soubise

🔗 Relaterede Sovse