Forside / Sovse / Aioli

Aioli

En provencalsk hvidløgsmayonnaise. Kraftig og aromatisk.

Sværhedsgrad:mellem
⏱️ Forberedelse: 15 min
🔥 Tilberedning: 0 min
🌍 Oprindelse: Frankrig (Provence)

🥘 Ingredienser

  • 4-6 fed hvidløg
  • 2 æggeblommer
  • 300 ml olivenolie
  • Saft fra 1 citron
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt

👨‍🍳 Fremgangsmåde

  1. 1

    Hak hvidløg meget fint eller brug en morter.

  2. 2

    Pisk æggeblommer, hvidløg og sennep sammen.

  3. 3

    Tilsæt olivenolie dråbe for dråbe, mens du pisker konstant.

  4. 4

    Når emulsionen tykner, kan du tilsætte olien i en tynd stråle.

  5. 5

    Rør citronsaft i til sidst.

  6. 6

    Smag til med salt.

  7. 7

    Lad den trække i 30 minutter for bedste smag.

🍽️ Serveringsforslag

  • Bouillabaisse
  • Grillet fisk og skaldyr
  • Stegte kartofler
  • Grøntsagssticks

💡 Tips og Tricks

  • 💡Juster hvidløgsmængden efter smag
  • 💡Brug en blanding af olivenolie og neutral olie for mildere smag
  • 💡Perfekt til middelhavsretter

🔗 Relaterede Sovse