Forside / Sovse / Gremolata

Gremolata

En italiensk topping af persille, citron og hvidløg. Frisk og intens til osso buco.

Sværhedsgrad:let
⏱️ Forberedelse: 10 min
🔥 Tilberedning: 0 min
🌍 Oprindelse: Italien (Milano)

🥘 Ingredienser

  • 1 stort bundt frisk persille, finthakket
  • Fintrevet skål fra 2 citroner
  • 4 fed hvidløg, meget fint hakket
  • 2 spsk olivenolie (valgfri)
  • Salt

👨‍🍳 Fremgangsmåde

  1. 1

    Hak persille meget fint.

  2. 2

    Riv citronskallen fint - undgå den hvide hinde.

  3. 3

    Hak hvidløg meget fint.

  4. 4

    Bland alle ingredienser grundigt.

  5. 5

    Tilsæt evt. olivenolie for en blødere konsistens.

  6. 6

    Laves helst frisk lige før servering.

  7. 7

    Drys over retten umiddelbart før servering.

🍽️ Serveringsforslag

  • Osso buco (klassisk)
  • Grillet fisk
  • Pasta
  • Supper

💡 Tips og Tricks

  • 💡Må kun laves med friske ingredienser
  • 💡Ikke en sovs i traditionel forstand - mere en condiment
  • 💡Den friske smag løfter tunge, rige retter
  • 💡Kan varieres med appelsinskål

🔗 Relaterede Sovse