Sauce Ravigote
En fransk vinaigrette med urter, kapers og løg. Frisk til kogt kød.
Sværhedsgrad:let
⏱️ Forberedelse: 15 min
🔥 Tilberedning: 0 min
🌍 Oprindelse: Frankrig
🥘 Ingredienser
- •3 spsk hvidvinseddike
- •100 ml ekstra jomfru olivenolie
- •2 spsk skalotteløg, finthakket
- •2 spsk kapers, hakket
- •2 spsk persille, hakket
- •1 spsk estragon, hakket
- •1 spsk kørvel, hakket
- •1 hårdkogt æg, hakket
- •1 tsk Dijon sennep
- •Salt og peber
👨🍳 Fremgangsmåde
- 1
Pisk eddike og sennep sammen.
- 2
Pisk olivenolie i gradvist.
- 3
Rør skalotteløg, kapers og urter i.
- 4
Fold det hakkede æg forsigtigt i.
- 5
Smag til med salt og peber.
- 6
Lad trække i 30 minutter.
- 7
Server ved stuetemperatur.
🍽️ Serveringsforslag
- ✓Kogt kalvehoved
- ✓Pocheret fisk
- ✓Koldt kød
- ✓Asparges
💡 Tips og Tricks
- 💡Findes både som kold og varm version
- 💡Navnet betyder "genopfriskende"
- 💡Perfekt til lidt kedeligt kogt kød