Sauce Robert
En pikantsovs med løg, sennep og eddike. Klassisk til svinekød.
Sværhedsgrad:mellem
⏱️ Forberedelse: 10 min
🔥 Tilberedning: 25 min
🌍 Oprindelse: Frankrig
🥘 Ingredienser
- •2 løg, finthakkede
- •150 ml hvidvin
- •2 spsk hvidvinseddike
- •300 ml demi-glace eller brun fond
- •2 spsk dijonsennep
- •2 spsk smør
- •Salt og peber
- •En smule sukker
👨🍳 Fremgangsmåde
- 1
Svits løg i smør, til de er bløde og gyldne.
- 2
Tilsæt hvidvin og eddike, lad det reducere til det halve.
- 3
Tilsæt fond og lad det simre i 15 minutter.
- 4
Si sovsen (valgfrit - traditionelt beholdes løgene).
- 5
Rør sennep i af varmen.
- 6
Juster med salt, peber og en smule sukker.
- 7
Monter med smør før servering.
🍽️ Serveringsforslag
- ✓Grillede svinekoteletter
- ✓Stegt flæsk
- ✓Svinefilet
- ✓Grillet pølse
💡 Tips og Tricks
- 💡Tilsæt sennep af varmen så den ikke bliver bitter
- 💡Perfekt til svine- og lammekød
- 💡En klassiker i det franske køkken