Forside / Sovse / Skordalia

Skordalia

En græsk hvidløgs-kartoffelsovs med mandler. Kraftig og cremet.

Sværhedsgrad:let
⏱️ Forberedelse: 15 min
🔥 Tilberedning: 20 min
🌍 Oprindelse: Grækenland

🥘 Ingredienser

  • 500 g kogte kartofler
  • 6-8 fed hvidløg
  • 100 g ristede mandler
  • 100 ml olivenolie
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • Saft fra 1 citron
  • Salt

👨‍🍳 Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog kartoflerne til de er møre.

  2. 2

    Mos kartoflerne mens de er varme.

  3. 3

    Blend hvidløg og mandler til en pasta.

  4. 4

    Bland hvidløgspasta med kartoffelmos.

  5. 5

    Tilsæt olivenolie gradvist mens du rører.

  6. 6

    Tilsæt eddike og citronsaft.

  7. 7

    Smag til med salt.

  8. 8

    Lad køle før servering.

🍽️ Serveringsforslag

  • Stegt fisk
  • Grillet blæksprutte
  • Friturestegte grøntsager
  • Som dip til brød

💡 Tips og Tricks

  • 💡Jo mere hvidløg, jo bedre
  • 💡Kan også laves med brød i stedet for kartofler
  • 💡Traditionel på faste-dage i Grækenland

🔗 Relaterede Sovse