Forside / Sovse / Salsa Tonnata

Salsa Tonnata

En italiensk tunfisk-kapers sovs. Klassisk til vitello tonnato.

Sværhedsgrad:let
⏱️ Forberedelse: 10 min
🔥 Tilberedning: 0 min
🌍 Oprindelse: Italien (Piemonte)

🥘 Ingredienser

  • 200 g tunfisk på dåse (i olie)
  • 100 g mayonnaise
  • 3 spsk kapers
  • 4 filet anchovis
  • Saft fra 1 citron
  • 2 spsk olivenolie fra tunfiskdåsen
  • Lidt mælk til fortynding
  • Salt og peber

👨‍🍳 Fremgangsmåde

  1. 1

    Dræn tunfisk men gem olien.

  2. 2

    Blend tunfisk, mayonnaise, kapers og anchovis.

  3. 3

    Tilsæt citronsaft og tunfiskolie.

  4. 4

    Blend til glat konsistens.

  5. 5

    Fortyn med mælk til ønsket konsistens.

  6. 6

    Smag til med salt og peber.

  7. 7

    Lad sovsen hvile i køleskabet i mindst 2 timer.

🍽️ Serveringsforslag

  • Vitello tonnato (kalvemørbrad)
  • Kogt kylling
  • Hårdkogte æg
  • Som sandwich spread

💡 Tips og Tricks

  • 💡Brug tunfisk i olivenolie, ikke i vand
  • 💡Jo længere den hviler, jo bedre smag
  • 💡Traditionel italiensk sommerret

🔗 Relaterede Sovse